tag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post8658671930297433502..comments2024-03-28T21:29:31.630+01:00Comments on daktyle w czekoladzie: Sernik z bezą orzechowąDaktyle w Czekoladziehttp://www.blogger.com/profile/07474212319523496715noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-22018649088886279382016-01-08T20:54:19.242+01:002016-01-08T20:54:19.242+01:00Rozumiem, że chcesz wykorzystać z tego przepisu sa...Rozumiem, że chcesz wykorzystać z tego przepisu samo ciasto ze spodu sernika? Jeśli tak, to ciasto nie musi być ponownie pieczone ale wydaje mi się (choć robiłam go już bardzo dawno i dokładnie nie pamiętam), że trzeba trochę przedłużyć czas pieczenia, ok. 5-10 minut aż wierzch będzie lekko brązowy. Daktyle w Czekoladziehttps://www.blogger.com/profile/07474212319523496715noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-27609627545041177702016-01-08T10:11:19.932+01:002016-01-08T10:11:19.932+01:00czy ciasto koniecznie musi być ponownie pieczone? ...czy ciasto koniecznie musi być ponownie pieczone? chce je wykorzystać w innym przepisie z masą budyniową która nie wymaga ponownego pieczenia, i teraz nie wiem czy jaki byłby w takiej sytuacji czas pieczenia samego ciasta?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-28789982130815878172014-01-11T20:22:14.346+01:002014-01-11T20:22:14.346+01:00Oczywiście można modyfikować dowolnie. Cukru w bez...Oczywiście można modyfikować dowolnie. Cukru w bezie raczej bym nie zmniejszała ponieważ może nie być wtedy odpowiednio trwała i wysoka i również dlatego, że masa serowa nie jest zbyt słodka i warstwa słodkiej bezy równoważy smak całości. Ale to wszystko kwestia gustu, można, a nawet trzeba próbować robić po swojemu :) Daktyle w czekoladziehttps://www.blogger.com/profile/07717924974824231127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-75804498575702363202014-01-11T19:55:04.477+01:002014-01-11T19:55:04.477+01:00super ciasto, tylko dodałabym brzoskwinie i zmniej...super ciasto, tylko dodałabym brzoskwinie i zmniejszyła odrobine ilosc cukru w bezie.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-51863049849653189252013-12-18T21:27:37.575+01:002013-12-18T21:27:37.575+01:00upiekę na te swięta bo wygląda apetycznieupiekę na te swięta bo wygląda apetycznieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-19876549459348641772013-12-16T14:19:54.773+01:002013-12-16T14:19:54.773+01:00Ja dałam włoskie ale mogą być również laskowe.Ja dałam włoskie ale mogą być również laskowe.Daktyle w czekoladziehttps://www.blogger.com/profile/07717924974824231127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-56898314502788609812013-12-16T14:09:48.647+01:002013-12-16T14:09:48.647+01:00Jakie orzechy dodać włoskie czy laskowe?Jakie orzechy dodać włoskie czy laskowe?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-69987449676533727132013-08-09T13:04:08.814+02:002013-08-09T13:04:08.814+02:00cudo:)cudo:)Stokrotkahttps://www.blogger.com/profile/15695322231423822022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-12208506654755932972013-08-09T13:04:00.137+02:002013-08-09T13:04:00.137+02:00Cudo :)Cudo :)Stokrotkahttps://www.blogger.com/profile/15695322231423822022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-37087812446291093612013-05-11T22:37:03.442+02:002013-05-11T22:37:03.442+02:00Wygląda pysznie, muszę wypróbować!
Wygląda pysznie, muszę wypróbować!<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11646968975075345710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-47965008095851051242013-04-28T15:44:55.603+02:002013-04-28T15:44:55.603+02:00Mmm, wygląda bosko :) Zaintrygowałaś mnie tą bezą ...Mmm, wygląda bosko :) Zaintrygowałaś mnie tą bezą smakującą jak biszkopt :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-19478652071201941842013-04-26T15:20:07.771+02:002013-04-26T15:20:07.771+02:00Wygląda cudnie, oj zjadłabym kawałeczek :)Wygląda cudnie, oj zjadłabym kawałeczek :)Beatahttps://www.blogger.com/profile/09330993391521538024noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-72789732190767948272013-04-26T12:59:02.885+02:002013-04-26T12:59:02.885+02:00Przyznam, że wygląda pysznie!Przyznam, że wygląda pysznie!Inspirowane Smakiemhttp://www.inspirowanesmakiem.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-68929821038643777862013-04-26T12:17:37.584+02:002013-04-26T12:17:37.584+02:00Wygląda cudnie, a ta beza orzechowa na wierzchu na...Wygląda cudnie, a ta beza orzechowa na wierzchu najbardziej mnie kusi, choć zaiste nie wygląda jak beza :-) skoraq cookshttps://www.blogger.com/profile/05451435701447064568noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-86798344870987114642013-04-26T12:07:40.478+02:002013-04-26T12:07:40.478+02:00Ale extra wygląda, a smakować musi jeszcze lepiej ...Ale extra wygląda, a smakować musi jeszcze lepiej ;-) Chętnie bym spróbowała, bo jestem miłośniczką orzechów !!!!AJ.https://www.blogger.com/profile/04428065174794560536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-264709549159607309.post-42543512446933123782013-04-26T10:46:55.106+02:002013-04-26T10:46:55.106+02:00wspaniały!wspaniały!w kuchni Ulihttps://www.blogger.com/profile/05690505158819482269noreply@blogger.com