porcja na ok. 22-23 sztuki:
3 białka
3/4 szklani cukru
ok. 50 ml nutelli
Białka ubić z cukrem na bardzo sztywną pianę. Wyłożyć na papier do pieczenia po ok. 1/2 łyżki, tworząc koła o ok. 6 cm średnicy. Na środek wyłożyć po ok. 1/2 łyżeczki nutelli, przykryć ok. 1/2 łyżki białek, wyrównać.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i zaraz przykręcić do 110C. Piec ok. 1 godziny. Ostudzić.
Wielkie dzięki za ten przepis, to na pewno coś pysznego i jutro robię takie bezy :))
OdpowiedzUsuńBeza, nutella i czego chcieć więcej?.... Pysznie ;)
OdpowiedzUsuńCzadowy pomysł! Musi być słodko ;)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Bardzo pomysłowe i kuszące :)
OdpowiedzUsuńPrawdziwa rozpusta :)
OdpowiedzUsuńCo za pomysł! <3
OdpowiedzUsuń