Pyszna rolada ze schabu nadziewana farszem ze szpinaku, papryki i sera feta. Idealna na przyjęcia i świąteczny obiad. Może być podawana na ciepło i na zimno, nawet na kanapki :)
800 g schabu w kawałku
100 g mrożonego szpinaku
1/2 czerwonej papryki
100 g sera feta
sól
pieprz
1 płaska łyżka suszonej natki pietruszki
1 płaska łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
Schab rozkroić na duży płat mięsa, lekko rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć z obu stron. Równomiernie rozłożyć rozmrożony szpinak. Na wierzch rozłożyć pokrojoną paprykę i ser feta. Ciasno zawinąć w rulon. Obwiązać bawełnianym sznurkiem na całej długości rolady. Po wierzchu obsypać suszoną natką pietruszki oraz suszonym czosnkiem niedźwiedzim.
Włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 1 godziny.
Wygląda wprost obłędnie! I z pewnością tak smakuje :)
OdpowiedzUsuńwygląda rewelacyjnie :D
OdpowiedzUsuńWygląda lepiej niż pysznie ;)
OdpowiedzUsuń