wtorek, 17 kwietnia 2018

Rolada ze schabu z kolorowym farszem

     Pyszna rolada ze schabu nadziewana farszem ze szpinaku, papryki i sera feta. Idealna na przyjęcia  i świąteczny obiad. Może być podawana na ciepło i na zimno, nawet na kanapki :)

800 g schabu w kawałku
100 g mrożonego szpinaku
1/2 czerwonej papryki
100 g sera feta
sól
pieprz
1 płaska łyżka suszonej natki pietruszki
1 płaska łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego

Schab rozkroić na duży płat mięsa, lekko rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć z obu stron. Równomiernie rozłożyć rozmrożony szpinak. Na wierzch rozłożyć pokrojoną paprykę  i ser feta. Ciasno zawinąć w rulon. Obwiązać bawełnianym sznurkiem na całej długości rolady. Po wierzchu obsypać suszoną natką pietruszki oraz suszonym czosnkiem niedźwiedzim.
Włożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywką. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 1 godziny.

3 komentarze: