wtorek, 18 października 2016

Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

     Pyszna propozycja dania obiadowego z makaronem. Jako że pracuję, dojazd zajmuje mi dość dużo czasu, poza tym zajmuję się domem, ogrodem i rodziną to niewiele czasu na co dzień zostaje mi na gotowanie obiadu. Wszyscy lubimy dania makaronowe bo pysznie smakują i ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Jeśli wzbogaci się je o odpowiednie składniki, stanowi pełnowartościowe danie. Lubella posiada duży wybór makaronów, więc zgodnie z hasłem "1000 pomysłów, jedna Lubella" wyczarowuję przeróżne kombinacje smakowe. Tym razem zrobiłam makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, fetą, orzechami włoskimi, wszystko posypane czarnuszką. Wyszło niezwykle smacznie :)


200 g kolorowego makaronu świderki Lubella
100 g świeżego szpinaku
10 szt. suszonych pomidorów
100 g sera feta
1/3 szklanki orzechów włoskich
2 łyżki oliwy
sól
1/2 łyżeczki czarnuszki

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu (7 minut).
Szpinak umyć, pokroić w paski. Przełożyć na patelnię, podlać oliwą, dodać pokrojone pomidory, smażyć ok. 4 minut na małym palniku. Wymieszać z makaronem, ewentualnie delikatnie posolić. Przełożyć na talerze, posypać pokruszoną fetą, posiekanymi orzechami i czarnuszką.

1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!

3 komentarze:

  1. Dodatek czarnuszki jest dla mnie nowością w tym zestawie

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest w tym przepisie wszystko co lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam! ja tez lubię szybkie dania makaronowe do zrobienia rach ciach po pracy :)

    OdpowiedzUsuń