sobota, 8 kwietnia 2023

Biała kiełbasa w piwie

     Bardzo smaczna i aromatyczna biała kiełbasa. Można podawać ją z chlebem na gorąco lub na zimno z powstałym podczas pieczenia sosem.


12 szt. białej kiełbasy

1 puszka piwa

4 cebule

3 łyżki sosu sojowego

1 łyżeczka miodu

4 łyżeczki musztardy

ok. 1 łyżka majeranku

Cebulę pokroić w kostkę, rozłożyć na dnie brytfanny. Na wierzch ułożyć białą kiełbasę, posmarować musztardą i posypać majerankiem. Zalać piwem wymieszanym z sosem sojowym i miodem. Piec 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 180C przewracając je w połowie pieczenia.


1 komentarz:

  1. Takie coś mogłoby zasmakować. Fajny pomysł. Wygląda apetycznie.

    Miłego weekendu

    Kasia Dudziak

    OdpowiedzUsuń