poniedziałek, 27 października 2014

Mus dyniowy

     W tym tygodniu, jeśli chcecie ze mną piec, przygotujcie mus z dyni. Przygotowany z dyni hokkaido ma piękny głęboko pomarańczowy kolor.


Dynię obrać, pokroić w dużą kostkę (ok.3x3 cm), zawinąć po kilkanaście kostek w folię aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec do miękkości, ok 45 minut. Ostudzić, odlać powstały sok, dynię zmiksować blenderem.

6 komentarzy:

  1. uwielbiam mus z dyni! może stanowić świetną bazę do wielu potraw zarówno tych na słodko, jak i wytrawnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. PYSZOTA!!!! LUBIE TAKIE SMAKI!
    ZAPRASZAM TEŻ DO SIEBIE SERDECZNIE ;-)
    SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM

    OdpowiedzUsuń
  3. Najlepiej smakuje w placuszkach dyniowych! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja dziś klasyczny mus z dynii łącze z jabłkowym!
    takie szaleństwo!

    www.eatsharelive.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń