Warzywne inspiracje z produktami Bonduelle znajdziecie tutaj
sałata
puszka kukurydzy Bonduelle
1 opakowanie małych kulek mozzarelli
250 g pomidorków koktajlowych
pęczek rzodkiewki
awokado
garść młodych listków botwinki
kilka gałązek koperku
kilka gałązek młodych listków marchewki
kilka listków świeżego oregano
3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
sól do smaku
Sałatę i liście botwinki umyć, osuszyć, porwać na kawałki, ułożyć na dużym półmisku.
Rzodkiewki pokroić w półplasterki, posypać po sałacie.
Kulki mozzarelli i pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, równomiernie rozłożyć na całej powierzchni.
Awokado obrać, pokroić w grubą kostkę, porozkładać na sałacie.
Kukurydzę Bonduelle odcedzić, rozsypać po wierzchu.
Koperek, młode listki marchewki i oregano pokroić lub porwać na małe części, posypać po wszystkim.
Oliwę, sok z cytryny i sól wymieszać w kubku, polać po całości.
To pociesz sie, ze ja tez nie wiedziałam, ze natka marchewki jest jadalna, aż muszę spróbować 😀
OdpowiedzUsuń