niedziela, 18 czerwca 2017

Śniadaniowa zapiekanka z płatkami

     Zapiekanka na śniadanie? Dlaczego nie? Robi się ją dość szybko, piecze również, a smakuje doskonale :) Zrobiona z bułki namoczonej w masie jajeczno-miodowej, owoców z kruszonką z płatków #lubella Corn Flakes Kakao i Miód. Pyszna zarówno na gorąco i na zimno :)


2 kajzerki
1 duże jajko
1 łyżka płynnego miodu
50 ml mleka
1 banan
1 nektarynka
10 truskawek
1 szklanka płatków Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Jajko ubić z miodem i mlekiem. Bułkę pokroić w kostkę, wsypać pokrojoną bułkę, wymieszać. Banan pokroić w półplasterki, truskawki w ćwiartki, nektarynkę w dużą kostkę. Owoce wsypać do bułki, delikatnie wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wierzch posypać pokruszonymi płatkami Corn Flakes Kakao i Miód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 15-18 minut. Można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno.


Odkryj autentyczny smak natury

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz