porcja na ok. 10 szt.:
4 białka
200 g cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 duży piernik w polewie cukrowej
Do białe wsypać cukier, ubijać do momentu uzyskania sztywnej piany (ok.10 min.). Wsypać mąkę ziemniaczaną, jeszcze raz krótko ubić. Układać porcje po ok. 2 łyżki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formując koła. Wierzch posypać drobno pokruszonym piernikiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 5 minut. Przykręcić do 130C, piec jeszcze ok. 80 minut. Zostawić w zamkniętym piekarniku do ostudzenia. Można podawać bez niczego lub z bitą śmietaną i gorzką czekoladą.
![Przepis na udane święta](https://durszlak.pl/system/banners/00/00/00/16/20embed_Q0JqEcMZsC0cbv2wiJ7OQgPr5o080Qzz.jpg?source=daktyle-w-czekoladzie)
No proszę jaki fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuń