niedziela, 24 lipca 2016

Pomidorowe placuszki

     Chwila oddechu od słodkiego bo na mojej działce pojawiły się pierwsze pomidory :) Polecam niezwykłe, delikatne, wilgotne od pomidorów i w dodatku niskokaloryczne placuszki smażone bez tłuszczu :) Przepyszne!


250 g pomidorów
1 duże jajko
1/4 szklanki maki pszennej
1/4 łyżeczki soli
5 listków bazylii
1  łyżka oliwy z oliwek

Pomidory obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miski. Dodać jajko, mąkę, sól, oliwę z oliwek i drobno posiekane listki bazylii, wymieszać łyżką.
Smażyć z obu stron na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu.

6 komentarzy:

  1. Wreszcie jakiś nowy przepis na placuszki wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo! Jestem ciekawa smaku, zapisuje!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobione, dobre te placuszki, wyszło mi więcej maki, następnym razem dodam żółtego sera bo moim zdaniem bardzo pasuje

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ mają niesamowicie zachęcający kolor! :)

    OdpowiedzUsuń