środa, 3 października 2018

Naleśniki z cukinią nadziewane łososiem

     Naleśniki z cukinią. U mnie nadziewane serkiem kanapkowym o smaku śmietankowym i z wędzonym łososiem. Pyszne, lekkie danie :)
porcja na ok. 6 szt.:
naleśniki:
200 g cukinii
2 duże jajka
1/2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
ok. 1/3 łyżeczki soli

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać jajka, wymieszać łyżką. Dodać mleko, mąkę i sól, jeszcze raz wymieszać łyżką. Powoli smażyć na patelni z obu stron.

do nadzienia:
ok. 150 g serka śniadaniowego o smaku śmietankowym
ok. 150 g wędzonego łososia

Usmażone naleśniki posmarować cienko do połowy, ułożyć kawałki łososia, złożyć na pół.

3 komentarze: