czwartek, 25 października 2018

Penne z sosem pieczarkowo-cukiniowym

     Dzisiaj wszyscy świętują Dzień Makaronu. U mnie prosta wersja na szybki obiad. Makaron penne z sosem którego zrobienie zajmuje nie więcej niż gotowanie makaronu :) Pyszne :)

ok. 200 g makaronu penne
250 g pieczarek
250 g cukinii
1-2 łyżki oleju
300 ml śmietanki kremówki 30%
sól
biały pieprz

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Pieczarki pokroić na półplasterki. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Razem usmażyć na oleju. Zalać śmietanką, doprawić solą o pieprzem, wymieszać, gotować ok. 2-3 minuty. Przed podaniem wymieszać z makaronem. Po wierzchu można posypać parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz