Bardzo mocno kakaowe ciastka, niezbyt słodkie, takie w sam raz ;) W trakcie pieczenia rozchodzą się na boki. Kakao z bananem współgra idealnie a ciastka znikają w mig :)
120 g miękkiego masła
100 g cukru
1 jajko
100 g mąki pszennej
50 g kakao
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 duży dojrzały banan
Do miski wsypać mąkę, dodać masło, cukier, jajko, kakao i proszek do pieczenia, zagnieść jednolite ciasto. Formować kule wielkości małego orzecha włoskiego. Układać na blaszce w kilkucentymetrowych odległościach. Lekko spłaszczyć palcami. Na wierzch układać plasterki banana lekko je wgniatając w ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 20-22 minut. Ostudzić na blaszce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz