piątek, 19 kwietnia 2019

Jajka z wiosennym sosem na rukolowym gniazdku

     Na ostatnią chwilę coś szybkiego i lekkiego. Rukola z wiosennym sosem z jogurtu, rzodkiewek i szczypiorku.Podana z jajkami jest świetnym daniem na kolację ale również na świąteczny stół.

Wszystkiego dobrego na ten Świąteczny czas
Może banalne życzenia ale to co najważniejsze - dużo zdrowia!


pół opakowania rukoli (40 g)
3 jajka

sos:
6 łyżek jogurtu naturalnego
6 rzodkiewek
pęczek szczypiorku
rzeżucha
sól

Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Pokroić w dużą kostkę.
Do miski zetrzeć rzodkiewkę na tarce na dużych oczkach. Dodać pokrojony szczypiorek i jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Rukolę umyć, osuszyć, ułożyć na dużym talerzu. Na środek wyłożyć sos, wyłożyć jajka, posypać rzeżuchą.

1 komentarz: