ok. 1/3 łyżeczki soli
ok. 1/4 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki w proszku
szczypta ostrej papryki
1 duże jajko
2 czubate łyżki mąki pszennej
połowę małego pomidora
1/4 czerwonej papryki
masło lub olej do smażenia
Do miski przełożyć ser, dodać sól, słodką i ostrą paprykę oraz jajko, zmiksować blenderem.
Świeżą paprykę i pomidor pokrajać w drobną kostkę, dodać do masy serowej, wymieszać łyżką.
Na patelnię z dołkownicą (w każdym dołku) rozpuścić niewielką ilość masła, kłaść masę serową, wyrównać wierzch. Smażyć na małym przykręconym palniku pod przykryciem po kilka minut z każdej strony. Na dno każdego dołka przed nałożeniem masy serowej można położyć listek zielonej pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz