Gęste, mięsiste ciasto o intensywnym smaku gorzkiej czekolady. W połączeniu z malinami tworzy doskonały duet. Takie brownie doskonale smakuje i z pewnością będzie smakowało wszystkim kosztującym :) Korzystam z malin w sezonie :)
150 g gorzkiej czekolady
100 g masła
3 duże jajka
150 g cukru
2 czubate łyżki kakao
100 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
100 g malin do środka
100 g malin na wierzch
Czekoladę roztopić nad parą wodną, przelać do miski. Dodać miękkie masło, cukier, całe jajka, kakao, proszek do pieczenia i mąkę, zmiksować. Wsypać połowę malin, delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć do formy o wymiarach 21x25 cm, wyrównać. Na wierzch ułożyć pozostałe maliny, delikatnie wcisnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec 30 min.
Uwielbiam Brownie, wyjątkowo Ci się udało 🙂
OdpowiedzUsuń