czwartek, 3 września 2020

Sałatka z fasolką szparagową

    Prosta, szybka i pyszna jesienne sałatka której podstawą jest gotowana fasolka szparagowa. To ta sałatka którą chce się często powtarzać. Bez dodatku ziemniaków lub makaronu. Bardzo polecam.

250 g fasolki szparagowej
2 jajka
1 duży pomidor
50 g żółtego sera
50 g chudej szynki lub polędwicy
2 łyżki majonezu
biały pieprz
sól

Fasolkę oczyścić, obciąć końcówki, pokroić na ok. 2-3 cm kawałki. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę.
Pomidor obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Wędlinę pokroić w krótkie paski.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.


































Brak komentarzy:

Prześlij komentarz