środa, 3 listopada 2021

Oszukane risotto ze startego kalafiora

      Oszukane risotto ze startego na dużych oczkach tarki kalafiora. Lekkie, pyszne danie obiadowe. Można jeść samo lub z jajkiem sadzonym, obie wersje pyszne!

1 kalafior

1 nieduża cebula

150 g małych pieczarek

1 marchewka

3 łyżki oleju

sól

pieprz

Surowy kalafior zetrzeć na dużych oczkach tarki. 

Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju. Dodać pieczarki pokrojone na cienkie półplasterki i marchewkę startą na dużych oczkach tarki. Wszystko razem chwilę smażyć. Wsypać kalafior, podlać wodą, mieszając smazyć jeszcze ok. 3 minut. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.


1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawy pomysł :) Na pewno mniej kalorycznie niż zwykłe risotto :)

    OdpowiedzUsuń