wtorek, 18 czerwca 2013

Francuskie kwiatki

     Najprostsze, śliczne i pyszne ciastka. Można je zrobić nawet wtedy, gdy goście stoją w progu :) Wystarczą dwa składniki i gotowe.


gotowe ciasto francuskie
truskawki

cukier puder do posypania

Z ciasta francuskiego wyciąć dużą foremką w kształcie kwiatka ciastka. Włożyć je do form muffinkowych w ten sposób, żeby płatki unosiły się mocno ku górze. Na środek włożyć truskawkę. Piec zgodnie z przepisem na opakowaniu, ok.20- 25 minut w 180°C. Wystudzone posypać cukrem pudrem.



Truskawkowy zawrót głowy 2013 Czerwone owoce w roli głównej

13 komentarzy:

  1. Ależ one dekoracyjne! Urocze.

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyłączam się do słów Droliczki, są urocze!

    pozdrawiam serdecznie

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow :) Urocze :D Tak banalnie proste w wykonaniu, a efekt piorunujący! Dziękuję za udział w truskawkowej akcji :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Po prostu cudne ,a ja ciasto mam w lodówce,może zrobię jutro.

    OdpowiedzUsuń
  5. wyglądają przepięknie:) mniam mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny pomysł. Te kwiatuszki wyglądają cudnie :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. świetne! ślicznie i pysznie :)

    OdpowiedzUsuń