Ciasto na ok. 20 szt. ciastek:
125 g mąki
70 g masła
2 żółtka
30 g cukru pudru
szczypta soli
bardzo dojrzały banan do nadzienia
Banana pokroić na plasterki grubości ok.1 cm. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 2 mm. Wykrawać małą szklaneczką lub kieliszkiem do wina kółka takiej wielkości by spod położonego na kółku cieście plasterka banana wystawał dookoła brzeg ciasta ok. 2 cm. Przykryć drugim kółkiem ciasta, zlepić brzegi, zrobić falbanki jak w pierogach. Piec ok.20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Jak ładnie wyglądają, fajne zdjęcia! Takich ciasteczek jeszcze nie robiłam nigdy wcześniej, może się skuszę...
OdpowiedzUsuńświetnie wyglądają i na pewno są pyszne !
OdpowiedzUsuńmagicznezyciemarty.blogspot.com
www.facebook.com/blogmagiczne.zyciemarty
Po prostu śliczne!
OdpowiedzUsuńIvka masz racje śliczne ! :)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na prezentację, a ciasteczka wyglądają bosko!
OdpowiedzUsuńJakie one śliczne!
OdpowiedzUsuńAle ładne i pomysłowe zdjęcia!
OdpowiedzUsuńPoproszę jedno..albo dwa :))) Wyglądają super.
OdpowiedzUsuńWeź 3 bo są pyszne :)
UsuńWyjątkowa robota :D
OdpowiedzUsuńojej.. słodko :) piękne! i taaakie słoneczne :D
OdpowiedzUsuńCiasteczka wygląd przepięknie;)
OdpowiedzUsuńJak to świetnie wygląda na tym zdjęciu..super!
OdpowiedzUsuńTym samym sposobem lepię knedle ze śliwkami, zwłaszcza gdy są duże i okrągłe i gotuję, ale przecież można lepić ciastka tym samym sposobem, że też na to nie wpadłam! Dzieki za podpowiedź. Slicznie wyglądają, przepis fajny.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń"Zrywam " kilka ciasteczek, pyszne:)
OdpowiedzUsuń