wtorek, 5 kwietnia 2016

Bezy nadziewane nutellą

     Niezwykłe bezy bo nadziewane do pieczenia kremem nutella. Bardzo smaczne, kruche z zewnątrz, miękkie w środku :) Przepis zapożyczony stąd .


porcja na ok. 22-23 sztuki:
3 białka
3/4 szklani cukru
ok. 50 ml nutelli

Białka ubić z cukrem na bardzo sztywną pianę. Wyłożyć na papier do pieczenia po ok. 1/2 łyżki, tworząc koła o ok. 6 cm średnicy. Na środek wyłożyć po ok. 1/2 łyżeczki nutelli, przykryć ok. 1/2 łyżki białek, wyrównać.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C i zaraz przykręcić do 110C. Piec ok. 1 godziny. Ostudzić.

6 komentarzy:

  1. Wielkie dzięki za ten przepis, to na pewno coś pysznego i jutro robię takie bezy :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Beza, nutella i czego chcieć więcej?.... Pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czadowy pomysł! Musi być słodko ;)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń