czwartek, 17 maja 2018

Budyniowe gofry

     Najbardziej lekkie i najbardziej chrupiące gofry jakie kiedykolwiek jadłam! Podałam z bitą śmietaną, truskawkami i małymi piankami :)


2 duże jajka
2 szklanki mleka
1/4 szklanki oleju
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 torebki waniliowego budyniu bez cukru
2 płaskie łyżki cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli

Z białek ubić sztywną pianę.
Do drugiej miski wlać mleko, dodać żółtka, olej, mąkę, budyń w proszku, cukier, proszek do pieczenia i sól, zmiksować. Łyżką wymieszać z pianą z białek. Smażyć. Podawać z bitą śmietaną i owocami.

3 komentarze:

  1. gofry w dobie świeżych owoców, to coś co uwielbiam:)

    OdpowiedzUsuń