1/2 szklanki masła (120 g)
3/4 szklanki cukru
1 jajko
1 1/4 szklanki mąki
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki jagód
Masło roztopić, ostudzić. Dodać cukier, jajko,mąkę, sodę i mleko, zmiksować. Dodać jagody, wymieszać łyżką. Ciasto jest dość gęste.Piec gofry. Po wyjęciu są miękkie ale w miarę stygnięcia stają się chrupiące.
aaaa!! z borówkami w środku jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńbooskie!
Wyglądają cudownie! *.*
OdpowiedzUsuńIdealnie Ci wyszły!
Ojejku! aż zgłodniałam od patrzenia na te pyszne gofry :)
OdpowiedzUsuńuuu musza smakowac wysmienicie :)
OdpowiedzUsuńOstatnio rozsmakowałam się w gofrach, wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuń