Pyszne, sezonowe muffinki :) U mnie znowu jagodowo :) Pulchne, miękkie i wilgotne ciasto z jagodami. Robi się je szybko i łatwo a przyjemność ich jedzenia, szczególnie z kubkiem mleka, jest naprawdę duża :)
Ciasto:
120 g masła
3/4 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 szklanki śmietany
ok.1 szklanka jagód
Masło utrzeć z cukrem, dodać proszek do pieczenia, jajka, mąkę i
śmietanę, zmiksować. Nakładać do form muffinkowych do 1/2 wysokości. Na wierzch nałożyć ok. 2 łyżeczki jagód. Piec ok 23-25 minut w
180°C.
Wyglądają świetnie! ; )
OdpowiedzUsuńUrocze babeczki! *.*
Te fioletowe kropki kuszą<3
OdpowiedzUsuńUrocze te muffinki jakby u mnie były jagody w lesie na pewno bym takie zrobiła.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
<3 jagódki <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie ( http://bizuteriapaula.blogspot.com/ )
Jedne z pierwszych jakie w życiu upiekłam były z jagodami ;) Do dziś mam do nich sentyment!! Pozdrawiam ;*
OdpowiedzUsuńPiękne! Już nie mogę się doczekać, aż takie zrobię :)
OdpowiedzUsuńPyszne muffinki :)
OdpowiedzUsuń