3 banany
100 g cukru
150 g mąki pszennej
30 g kakao
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
100 ml mleka
100 ml oleju
2 jajka
2 banany obrać ze skórki (po obraniu mają ważyć ok. 200 g), zmiksować blenderem. Dodać cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, mleko, olej i jajka, zmiksować na jednolite ciasto. Ciasto wlać do keksówki o wymiarach 28x9 cm. Obrać ze skórki trzeciego banana, przekroić wzdłuż na pół, ułożyć go na wierzchu ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec ok. 45 minut (do suchego patyczka).
ciasto bananowe uwielbiam! w wersji kakaowej? uwielbiam jeszcze bardziej! :)
OdpowiedzUsuńWygląda...wybornie!! Czekolada, banan...połączenie całkowicie godne grzechu ;-D Pozdrawiam ;-)
OdpowiedzUsuńZapisany, czeka na wypróbowanie ;) Wygląda genialnie!
OdpowiedzUsuńmmm, musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne-zapisuję przepis:-)
OdpowiedzUsuńWOW, takie proste a musi smakować rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńJa nie jem za bardzo bananów, ale chlebki bananowe uwielbiam; D Taki czekoladowy musi być pyszny!: )
OdpowiedzUsuńpięknie wygląda! Uwielbiam ciasta z bananami :)
OdpowiedzUsuńSuper ciasto nie miałam wagi robiłam na oko
OdpowiedzUsuń