Najprostsze pacakes na świecie. Zrobione tylko z dwóch składników - banana i jajek. Są bardzo delikatne Słodkie od banana, puszyste od roztrzepanych jajek. Smażone bez tłuszczu. Po prostu musicie je zrobić! Idealne na szybkie i pożywne śniadanie. Przepis dość popularny na zachodnich blogach, ja skorzystałam
stąd
składniki na ok. 16 małych pancakes:
1 dojrzały banan
2 jajka
Do miski wbić jajka, dodać banan, zmiksować blenderem. Smażyć na suchej patelni.
Jeszcze bardziej uproszczona wersja jest taka, że rozgniatamy widelcem banan, dodajemy roztrzepane widelcem jajka i mieszamy razem, smażymy.
To trochę taki omlet bananowy :)
OdpowiedzUsuńaż sie zdziwiłam czytając składniki-bez mąki, super, muszę spróbować
OdpowiedzUsuńpyszne placuszki, koniecznie musimy zrobić :)
OdpowiedzUsuńNa pewno je zrobię!
OdpowiedzUsuńUwielbiam je :) Są pyszne i bardzo proste w przygotowaniu.
OdpowiedzUsuńRobiłam je wiele razy, tylko moje nie wyglądały tak pankejkowo i ciężko się je obracało na drugą stronę. Faktem jest, że dodaję tylko jedno jajko i nie miksuję całości. Jutro przetestuję tą wersję :)
OdpowiedzUsuńtak mnie kuszą aż zrobię !
OdpowiedzUsuńNo proszę, nie wiedziałam, że tak się da :)
OdpowiedzUsuńNo niestety, w tych proporcjach placuszki nie chcą wyjść :(
OdpowiedzUsuńCo nie wychodzi? Ja robiłam już kilka razy i zawsze się udawały. Może to wina patelni i trzeba polać odrobinę oleju?
Usuń