sobota, 11 lutego 2017

Kisielowe ciasteczka

     Ciastka z dodatkiem kisielu, u mnie żurawinowego. Mają lekko różowy kolor i owocowy smak. Gdy użyjemy innego smaku kisielu wówczas i ciastka będą miały inny smak :)



porcja na ok. 50 szt:
1 kisiel żurawinowy z cukrem (może być inny smak)
120 g mąki pszennej
50 g cukru
70 g miękkiego masła
1 duże jajko
szczypta soli

Do miski wsypać kisiel, mąkę pszenną, cukier, dodać masło, jajko i sól, wyrobić jednolite ciasto. Na podsypanej mąką desce rozwałkować, wykrawać serduszka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 10 minut.

5 komentarzy:

  1. Śliczne!
    Muszę zapamiętać...
    :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o wow! ale fajny przepis :) bardzo jestem ciekawa smaku tych ciasteczek!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ojej,ale superowy pomysł :) warto zapamiętać!

    OdpowiedzUsuń
  4. Robiłam takie, ale zawsze z budyniem. Będę musiała wypróbować wersję z kisielem :)

    OdpowiedzUsuń