Ciastka z dodatkiem kisielu, u mnie żurawinowego. Mają lekko różowy kolor i owocowy smak. Gdy użyjemy innego smaku kisielu wówczas i ciastka będą miały inny smak :)
porcja na ok. 50 szt:
1 kisiel żurawinowy z cukrem (może być inny smak)
120 g mąki pszennej
50 g cukru
70 g miękkiego masła
1 duże jajko
szczypta soli
Do miski wsypać kisiel, mąkę pszenną, cukier, dodać masło, jajko i sól, wyrobić jednolite ciasto. Na podsypanej mąką desce rozwałkować, wykrawać serduszka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 10 minut.
Jakie idealne :D
OdpowiedzUsuńŚliczne!
OdpowiedzUsuńMuszę zapamiętać...
:)
o wow! ale fajny przepis :) bardzo jestem ciekawa smaku tych ciasteczek!
OdpowiedzUsuńOjej,ale superowy pomysł :) warto zapamiętać!
OdpowiedzUsuńRobiłam takie, ale zawsze z budyniem. Będę musiała wypróbować wersję z kisielem :)
OdpowiedzUsuń