piątek, 30 czerwca 2017

Serowy chlebek z mieszanką kukurydziano-fasolową

     Chlebek z efektem wow! Puszysty, wilgotny, od razu nadziewany ;) Z dodatkiem żółtego sera, kukurydzy i fasoli, doprawiony czarnuszką - połączenie bardzo udane :) Polecam zamiast kupnego pieczywa. Będę do niego wracała.


250 g mąki pszennej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 płaska łyżeczka soli
100 g żółtego sera
100 ml oleju
3 jajka
100 ml zsiadłego mleka (ew. jogurt naturalny)
1 płaska łyżeczka czarnuszki
mała puszka Kukurydzy złocistej z czerwoną fasolą Bonduelle
5 gałązek natki pieruszki

Do miski wsypać mąkę, dodać proszek do pieczenia, sól i czarnuszkę, wymieszać łyżką. Dodać starty na drobnej tarce żółty ser, olej, całe jajka i zsiadłe mleko, zmiksować. Dodać posiekaną natkę pietruszki i Kukurydzę złocistą z czerwoną fasolą, wymieszać łyżką. Wyłożyć do niedużej foremki keksowej, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 50 minut.

Bonduelle - od 25 lat z Wami
Czy wiesz że:
  1. Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz