200 ml bulion koncentrat warzywny Krakus
250 ml wody
3 łyżeczki żelatyny
16 jajek przepiórczych
1 duża marchewka
duży pęczek pietruszki
barszcz koncentrat Krakus
Do garnka wlać 200 ml wody i 200 ml bulionu koncentratu warzywnego Krakus, wymieszać łyżką.
Żelatynę wsypać do metalowego kubka, zalać ok. 50 ml wody, odstawić na ok. 5 minut do napęcznienia. Po tym czasie lekko podgrzać by się rozpuściła, wlać do bulionu, wymieszać.
Marchew ugotować w całości, pokroić w półplasterki.
Pietruszkę drobno posiekać.
Jajka przepiórcze ugotować na twardo (ok. 5 minut).
Przygotować ok. 16 jednorazowych kieliszków. Na dno każdego z nich posypać posiekaną pietruszkę, włożyć po 1 jajku. dookoła obłożyć marchewką. Zalać bulionem. Wpuścić po 2-3 krople koncentratu barszczu (sam opadnie na dno). Na wierzch posypać natką pietruszki. Odstawić do lodówki do zastygnięcia. Podawać z cząstkę cytryny.

świetny pomysł, trzymam kciuki :)
OdpowiedzUsuń