Ciekawie wyglądające jajka które nadziewane są farszem z wędliną i połówkami jajek przepiórczych. Całość posypana jest kiełkami. Lekkie wiosenne danie w sam raz na świąteczny stół.
3 jajka kurze
3 jajka przepiórcze
3 plasterki szynki
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
garść kiełków jarmużu lub innych
roszponka
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki.
Z jajek kurzych wyjąć żółtka, rozgnieść widelcem, dodać drobno pokrojoną szynkę, majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Przygotowanym farszem nadziewać kurze jajka, w środek lekko wcisnąć połówki jajek przepiórczych.
Gotowe jajka ułożyć na półmisku wyłożonym roszponką. Całość posypać kiełkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz