piątek, 10 kwietnia 2020

Jajka w jajku

     Ciekawie wyglądające jajka które nadziewane są farszem z wędliną i połówkami jajek przepiórczych. Całość posypana jest kiełkami. Lekkie wiosenne danie w sam raz na świąteczny stół.

3 jajka kurze
3 jajka przepiórcze
3 plasterki szynki
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
garść kiełków jarmużu lub innych
roszponka

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki.
Z jajek kurzych wyjąć żółtka, rozgnieść widelcem, dodać drobno pokrojoną szynkę, majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Przygotowanym farszem nadziewać kurze jajka, w środek lekko wcisnąć połówki jajek przepiórczych.
Gotowe jajka ułożyć na półmisku wyłożonym roszponką. Całość posypać kiełkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz