Na dworze zimno, trzeba siedzieć w domu, a tęskno nam za daniami z grilla. Proponuje doskonały zamiennik który doskonale zaspokoi nasze zachcianki i wyjdzie danie prawie jak te przygotowane na grillu. Delikatne pieczone pstrągi i grillowane na patelni grillowej warzywa, wszystko doprawione naturalnymi przyprawami Vegety. do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu. Z Vegetą Natur mimo że prosto a jak pysznie :)
ryby:
2 świeże pstrągi tęczowe
3/4 łyżeczki przyprawy Vegeta Natur do ryb i owoców morza
1/3 łyżeczki soli
1 łyżeczka suszonego lubczyku
2 ząbki czosnku
cytryna
gałązka świeżego lubczyku
Świeże pstrągi oczyścić z łusek, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Obsypać ze wszystkich stron Vegetą Natur do ryb i owoców morza, solą i lubczykiem. (środek też).
Połowę cytryny pokroić w plasterki.
Czosnek obrać, pokroić w plasterki, włożyć do środka ryb razem z cytryną i gałązką świeżego lubczyku.
Przygotowane ryby ułożyć na blaszce, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec 35-40 minut
grillowane warzywa:
3 ugotowane ziemniaki
mała cukinia
pół papryki czerwonej
pół papryki żółtej
Vegeta Natur do grilla
Ziemniaki i papryki pokroić na kawałki, cukinię pokroić w plasterki. Warzywa posypać Vegetą Natur do grilla, wymieszać.
Na patelnię grillową wlać niewielką ilość oleju, wyłożyć warzywa, grillować na niewielkim palniku.
sos do warzyw:
200 ml naturalnego jogurtu
2 ząbki czosnku
sól do smaku
Do miski wyłożyć jogurt, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i sól do smaku, wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz