sobota, 2 kwietnia 2022

Jajka z wiosennym twarozkiem

     Bardzo dobre jajka faszerowane wiosenną pastą z dodatkiem twarogu. Pięknie kolorowo wyglądają i tak samo dobrze smakują :)


5 jajek

100 g półtłustego białego sera w kostce

2 łyżeczki jogurtu naturalnego

5 rzodkiewek

6 listków świeżego szpinaku

sól

biały pieprz

listki rukoli

ew. kiełki brokuła


Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na połówki.

Żółtka wyjąć, przełożyć do miseczki, dodać biały ser, jogurt naturalny, sól i pieprz do smaku, dokładnie rozetrzeć łyżką lub zmiksować blenderem. Dodać drobno posiekaną  rzodkiewkę (jedną odłożyć do dekoracji) i listki szpinaku, wymieszać. Nadziewać zagłębienia białek, ozdobić plasterkami rzodkiewki, listkami rukoli i kiełkami brokuła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz