Bardzo dobre jajka faszerowane wiosenną pastą z dodatkiem twarogu. Pięknie kolorowo wyglądają i tak samo dobrze smakują :)
5 jajek
100 g półtłustego białego sera w kostce
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
5 rzodkiewek
6 listków świeżego szpinaku
sól
biały pieprz
listki rukoli
ew. kiełki brokuła
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na połówki.
Żółtka wyjąć, przełożyć do miseczki, dodać biały ser, jogurt naturalny, sól i pieprz do smaku, dokładnie rozetrzeć łyżką lub zmiksować blenderem. Dodać drobno posiekaną rzodkiewkę (jedną odłożyć do dekoracji) i listki szpinaku, wymieszać. Nadziewać zagłębienia białek, ozdobić plasterkami rzodkiewki, listkami rukoli i kiełkami brokuła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz