Bardzo prosty przepis na błyskawiczny obiad. Makaron spaghetti z sosem sojowym smakuje bardzo dobrze - trochę orientalnie. Jak się okazuje, do makaronu nie musi "pływać" w sosie by był naprawdę pyszny. Zanim ugotujemy makaron, podsmażymy spokojnie wszystkie składniki i obiad jest gotowy w 15 minut :)
dla 4 osób:
200 g makaronu spaghetti
1 mała cebula
5 szt. dużych pieczarek
1 marchewka
2 ząbki czosnku
3-4 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju
2 łyżki wody z gotowania makaronu
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu (zostawić 2 łyżki wody z gotowania).
Na patelnię wlać oleju, dodać pokrojoną w małą kostkę cebulę, zeszklić.
Pieczarki pokroić na niewielkie kawałki, a marchewkę w cienkie słupki. Zsunąć na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, razem smażyć na małym palniku mieszając od czasu do czasu. Wlać wodę z gotowania makaronu i sos sojowy, wymieszać. Dodać makaron, dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz