Domowa nutella z orzechami włoskimi i mleczną czekoladą. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Konsystencją i smakiem przypomina sklepowy krem. Bardzo dobrze sprawdza się jako nadzienie rogalików i drożdżowych bułek. Przepis na rogaliki z nadzieniem nutellowym już jutro :)
80 g mielonych orzechów włoskich
50 ml przegotowanej, zimnej wody
100 g mlecznej czekolady
Mielone orzechy włoskie zmiksować blenderem dodając stopniowo wodę. Czekoladę rozpuścić na parze lub w mikrofali, dodać do masy orzechowej, wymieszać. Przelać do słoiczka, schłodzić. Przechowywać w lodówce.
OOOOO! Tego ostatnio szukałam! Wrzucam na swoją listę do zrobienia! Dzięki!
OdpowiedzUsuńsuper przepis ;]
OdpowiedzUsuńbardzo fajny przepis !
OdpowiedzUsuńExtra :)
OdpowiedzUsuńOoo i jak szybo się robi:) Z naleśniczkami pychota!
OdpowiedzUsuńprzepis idealny dla mojej córki :)
OdpowiedzUsuńmniam ;d
OdpowiedzUsuńCoraz częściej widzę przepis na blogach :)) i mi się to nie znudzi nigdy :D
OdpowiedzUsuńDomowa nutella jest genialna, chociaż i taką kupną, z braku laku, nie pogardzę :)
OdpowiedzUsuńjakie zgrabne! aż się proszą by wyciągnąć po nie łakpkę :)
OdpowiedzUsuńMniam:)
OdpowiedzUsuńAle po co ta woda?
OdpowiedzUsuńWodę dodałam do orzechów żeby zrobiła się z nich "papka orzechowa". Miksując blenderem orzechy, nawet wcześniej zmielone, fruwałyby po całej kuchni :) Jeśli chcesz, możesz wodę pominąć lub zmniejszyć jej ilość bo moja nutella nie jest bardzo gęsta.
Usuń