Korpusy babeczek, przepis patrz tu
Krem:
500 ml śmietanki kremówki 30%
2 łyżki grubo liściastej herbaty lub 1 torebka mocnej herbaty
6 łyżek cukru pudru
daktyle
Kremówkę wlać do rondelka, wsypać herbatę, doprowadzić do wrzenia. Zostawić do całkowitego wystudzenia. Przecedzić przez sitko. Wstawić do lodówki aby się dobrze schłodziła. Ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dekorować babeczki, obficie posypać drobno pokrojonymi daktylami.
Cześć Daktylku! Świetne zdjęcie, cudownie dobrałaś kolory. O samym przepisie się nie wypowiadam, dalej twierdze, że jestem okropnym laikiem. Mój piec nie chce ze mną rozmawiać, nie ma zgody między nami. :((
OdpowiedzUsuńpysznie wyglądają:) mogę jedną?
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
Usuńciekawe bardzo i intrygujące :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy przepis na krem!
OdpowiedzUsuńBlog o życiu & podróżach
Blog o gotowaniu
Krem herbaciany... brzmi ciekawie :)
OdpowiedzUsuńBabeczki są takie eleganckie, smak herbaciany musi być zaskakujący, a te wcześniejsze kolorowo ozdobione - wyglądają obłędnie !
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy ten mus - taki prosty, a smak z pewnością zaskakuje :)
OdpowiedzUsuń