Pyszny i szybki pomysł na małe, letnie słodkości. Deser jest przy tym banalnie prosty- czereśnie i kruszonka. Zamiast czereśni można wykorzystać inne dowolne owoce.
Przy okazji przypominam, że gdybyście chcieli
zagłosować na mój blog w plebiscycie na Najsmaczniejszy Blog Małopolski to
zapraszam Was na stronę patrz tutaj
Z góry dziękuję!
Porcja dla 4 osób:
ok. 500 g czereśni
Kruszonka:
70 g zimnego masła
70 g cukru pudru
130 g mąki pszennej
Do miski wsypać cukier puder i mąkę, dodać pokrojone, zimne masło. Palcami wyrobić sypką kruszonkę.
Na dno 4 kokilek wyłożyć czereśnie, obficie posypać kruszonką. Przygotowane kokilki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec ok. 25 minut do zrumienienia kruszonki. Podawać na ciepło.
Mniam pyszny deserek
OdpowiedzUsuńuwielbiam crumble! i czereśnie... super połączenie!
OdpowiedzUsuńTa, proszę Pani, ta to jest przepyszne, i proste i łatwiutkie, a jednocześnie wcale nie takie
OdpowiedzUsuńpopularne, łatwiej zasypać truskawki cukrem i polać śmietaną, albo zjeść czereśnie , pestki wypluć , a czereśniowe crumble, to i brzmi fajnie i jeszcze lepiej smakuje.
Musi być pyszne takie crumble :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie! :)
OdpowiedzUsuń