Przepis na 4 kokilki:
ok.12 śliwek
Kruszonka:
50 g masła
60 g cukru
80 g mąki pszennej
50 g płatków migdałowych
1 łyżka likieru Amaretto
Do miski wsypać cukier, mąkę, dodać masło, rękami zagnieść sypkie ciasto. Dodać lekko pokruszone migdały i likier Amaretto, jeszcze raz zagnieść kruszonkę.
Śliwki pokroić w ok.0,5 cm paski, ułożyć w 4 kokilkach, posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec ok. 30-35 minut, do zrumienienia kruszonki.
uwielbiam to mało powiedziane!
OdpowiedzUsuńAaa ja chcę to zjeść!
OdpowiedzUsuńIdealne <3 !!
OdpowiedzUsuńDoskonała kompozycja! :)
OdpowiedzUsuńpołączenie idealne, jak to musi wspaniale smakować, a jak pachnie, mmm
OdpowiedzUsuńCudowne crumble! ; )
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie smaków! *.*