Idealne pancakes! Słodkie, kremowe, ze szpinakiem którego w smaku nie czuć, a dzięki niemu są zdrowe i mają piękny zielony kolor :)
250 g mascarpone
50 g świeżego szpinaku
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
3-4 lekko zaokrąglone łyżki cukru
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
1 szklanka mleka
Szpinak rozdrobnić w blenderze. Do miski wyłożyć mascarpone, rozdrobniony szpinak, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, mleko i jajka, krótko zmiksować. Smażyć na małym ogniu z obu stron. Podawać ze świeżymi owocami.
Nigdy nie pomyślałam o tym, żeby dodać szpinaku do placuszków. Muszę kupić nowe opakowanie szpinaku, bo poprzednie zużyłam do koktajli i zrobię twoje pancakes:)
OdpowiedzUsuńo mamo! ale kolor :) ja za szpinakiem tak nie bardzo ale wyglądają bosko!
OdpowiedzUsuńJakie piękne wyszły, takie równiutkie :)
OdpowiedzUsuńJaki kolor genialny! Fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuń