Wprawdzie to nie jest wypiek ale za to pyszna, letnia wersja tosta w nietypowej wersji. Zestawienie może niektórych dziwić ale zapewniam, że nam smakowało :) Na kromce tostowego pieczywa zamiast
np. pomidora użyłam arbuza :)
chleb tostowy
masło
ser żółty w plasterkach
arbuz
ew. świeże oregano
Kromki chleba tostowego posmarować z jednej strony, układać na blaszce posmarowaną strona do dołu. Na wierzch ułożyć plasterki sera żółtego dopasowane do rozmiaru kromek chleba.
Arbuz pokroić w ok. 0,5 cm plastry, wybrać pestki, obrać z łupiny, kłaść po kawałku na ser.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, zapiekać przez ok. 10 min.
Oregano lub inne ulubione zioła posiekać, posypać po gotowych tostach. Jeść gorące.
Arbuz na toście? Świetny pomysł, musi smakować wyjątkowo pysznie :)
OdpowiedzUsuńAle ciekawy pomysł! Nie wpadłabym na to :)
OdpowiedzUsuń