środa, 29 lipca 2015

Tosty z arbuzem

     Wprawdzie to nie jest wypiek ale za to pyszna, letnia wersja tosta w nietypowej wersji. Zestawienie może niektórych dziwić ale zapewniam, że nam smakowało :) Na kromce tostowego pieczywa zamiast
np. pomidora użyłam arbuza :)


chleb tostowy
masło
ser żółty w plasterkach
arbuz
ew. świeże oregano

Kromki chleba tostowego posmarować z jednej strony, układać na blaszce posmarowaną strona do dołu. Na wierzch ułożyć plasterki sera żółtego dopasowane do rozmiaru kromek chleba.
Arbuz pokroić w ok. 0,5 cm plastry, wybrać pestki, obrać z łupiny, kłaść po kawałku na ser.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, zapiekać przez ok. 10 min.
Oregano lub inne ulubione zioła posiekać, posypać po gotowych tostach. Jeść gorące.

2 komentarze:

  1. Arbuz na toście? Świetny pomysł, musi smakować wyjątkowo pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale ciekawy pomysł! Nie wpadłabym na to :)

    OdpowiedzUsuń