piątek, 6 maja 2016

2-składnikowe brownie

      Ostatnio cierpię na ciągły brak czasu, po prostu nie wyrabiam na zakrętach. Dla wszystkich zabieganych, bardzo proste ciasto zrobione tylko z 2 składników, pyszne, wilgotne brownie. Przepis dość popularny na zagranicznych blogach, przepis wzięłam stąd


4 jajka
1 szklanka nutelli

Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka krótko zmiksować, dodać do białek, wymieszać łyżką. Nutellę lekko podgrzać, tylko tak by stała się bardziej płynna, ostudzić. Nutellę wlewać średnim strumieniem do białek, cały czas przy tym miksując. Wylać do prostokątnej formy o wymiarach 25x21 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 22-24 min.

5 komentarzy:

  1. wow! idealne awaryjne ciacho :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No proszę, ale interesujący pomysł! Ciasto musi być rewelacyjne!

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie znałam tego przepisu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Prosto i szybko, a smakować musi wprost niebiańsko! :)

    OdpowiedzUsuń