środa, 16 sierpnia 2017

Gofry

      W lecie obowiązkowe do przygotowania, szczególnie teraz gdy nie mamy ochoty odpalać piekarnika. Najlepiej smakują z bitą śmietaną i owocami :)

2 szklanki mąki pszennej
2 zaokrąglone łyżki cukru pudru
1 łyżeczka z lekkim czubkiem proszku do pieczenia
1 i 3/4 szklanki mleka
5 łyżek oleju
2 duże jajka

Z białek ubić sztywną pianę. Do drugiej miski wsypać mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, dodać mleko, olej i żółtka, zmiksować. Dodać pianę z białek, wymieszać łyżką. Smażyć gofry. Podawać z bitą śmietaną i owocami.

3 komentarze:

  1. Kocham gofry, a takie są przepyszne <3
    https://julias-cooking.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie w weekend tez gofrownica była w użyciu 😀

    OdpowiedzUsuń
  3. Smak dziecięcych wakacji nad morzem :)

    OdpowiedzUsuń