sobota, 25 listopada 2017

Pieczone jabłka z serowym nadzieniem i kukurydzianą kruszoną

     Śniadanie nie musi być nudne. Standardowe kanapki, jajecznica czy owsianka w końcu się nudzą. Proponuję pieczone jabłka z pysznym nadzieniem serowym, bez cukru, z pyszną kruszoną z płatków kukurydzianych. Robi się je dość szybko, piecze tylko 10 minut :)
#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes
2 jabłka
100 g białego sera w kostce
2 łyżki śmietanki kremówki
1 łyżeczka miodu
1 łyżka płatków jaglanych
1 łyżka rodzynek
płatki kukurydziane Lubella

Z jabłek ściąć wierzch, wydrążyć tylko tyle by wyjąć gniazdo nasienne.
Do miski wyłożyć ser, dodać śmietankę i miód, zmiksować. Wsypać płatki jaglane i rodzynki, wymieszać łyżką. Masę serową podzielić na pół, nadziać jabłka tak ty wierzch całkowicie był nim przykryty. Wierzch obficie posypać pokruszonymi płatkami kukurydzianymi, lekko je wciskając w masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec ok. 10 minut.
SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz