#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes
100 g białego sera w kostce
2 łyżki śmietanki kremówki
1 łyżeczka miodu
1 łyżka płatków jaglanych
1 łyżka rodzynek
płatki kukurydziane Lubella
Z jabłek ściąć wierzch, wydrążyć tylko tyle by wyjąć gniazdo nasienne.
Do miski wyłożyć ser, dodać śmietankę i miód, zmiksować. Wsypać płatki jaglane i rodzynki, wymieszać łyżką. Masę serową podzielić na pół, nadziać jabłka tak ty wierzch całkowicie był nim przykryty. Wierzch obficie posypać pokruszonymi płatkami kukurydzianymi, lekko je wciskając w masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec ok. 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz