Dodatkowym ułatwieniem jest to, że gofrownica posiada lampkę kontrolną która pokazuje kiedy jest już odpowiednio nagrzana do 195C (!) i można wlewać ciasto.
Podsumowując - jestem zachwycona i bardzo polecam, to na pewno bardzo dobra inwestycja, a wiem bo miałam inne gofrownice z których kompletnie nie byłam zadowolona. Ten zakup będzie na długie lata :)
Więcej o tej i innych modelach gofrownic Dezal znajdziecie na ich stronie
Podaję przepis na chrupiące gofry swojego autorstwa z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Są pyszne z każdymi dodatkami :)
1/2 szklanki oleju
2 duże jajka
4 czubate łyżki cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
2 lekko czubate łyżki mąki ziemniaczanej
2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
Do miski wlać mleko, olej, dodać całe jajka, cukier puder, proszek do pieczenia, sól, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Wszystko zmiksować na jednolite ciasto.
Wlewać na rozgrzane płyty gofrownicy, smażyć na rumiano.
Podawać z dowolnymi dodatkami np. bitą śmietaną i owocami.
Gofry ze świeżymi owocami i dopiero co ubitą śmietanka są najlepsze! Dobry sprzęt to podstawa :D Pozdrawiamy Serdecznie - DaPietro
OdpowiedzUsuńmm wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńWyszły pulchniutkie, to widać !
OdpowiedzUsuńWyglądają perfekcyjnie:) takie pulchniutkie i grubiutkie;)
OdpowiedzUsuńjaaa.. one wyglądają perfekcyjnie!
OdpowiedzUsuńWitam,
OdpowiedzUsuńPosiadam gofrownicę Dezal od dwóch lat i jestem w 100% zadowolony. Gofry wychodzą perfekcyjnie. Co więcej jest to produkt Polski i wykonywany w Polsce.
gofrownica czeka u mnie na cieplejszą porę, żeby świeże owoce były
OdpowiedzUsuńnie mogę się doczekać:)
Witam, gdy stara gofrownica przestała się nagrzewać długo szukaliśmy porządnego sprzętu. Dezal sprawdza się świetnie, nagrzewa się równomiernie. Jedyny nasz bląd to wybór modelu z małymi otworami w gofrach. Przez to są dość grube i ciężko uzyskać chrupiący efekt. Przy kolejnym zakupie zdecyduje się na model z największymi dziurkami :) Polecam gorąco! Dobre, bo polskie.
OdpowiedzUsuńNa zdjęciu wyglądają puszyste po obu stronach a u mnie tylko dół wyrósł a góra prawie nie, co mogę robić źle?
OdpowiedzUsuńTo może być wina gofrownicy gdzie góra gorzej grzeje lub zbyt małej ilości wlanego ciasta.
Usuń