Bardzo miękka karkówka w plastrach, jeszcze przed pieczeniem obsmażonych w mące z przyprawami. Przekładane plastrami cebuli. Bardzo miękkie, aromatyczne. Robię je dość często, wychodzi pyszny obiad :)
900-1000 g karkówki
1 płaska łyżka soli
1 płaska łyżka słodkiej czerwonej papryki
1/2 łyżeczki białego pieprzu
1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
1/4 łyżeczki ostrej papryki japonelo
3 płaskie łyżki mąki pszennej
olej do smażenia
2 małe cebule
Karkówkę pokroić w niezbyt grube plastry.
W misce wymieszać wszystkie przyprawy i mąkę, obtaczać w powstałej mieszance mięso, obsmażyć z obu stron na patelni.
Cebulę pokroić w plastry.
Mięso przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego przekładając go plastrami cebuli.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 185C, piec ok. 70 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz