2 porcje:
100 g makaronu penne
10 dużych truskawek
50 ml śmietanki 30%
1 łyżka masła
1 łyżka cukru
2 czubate łyżki wiórek kokosowych
Makaron penne ugotować według przepisu na opakowaniu.
Truskawki umyć, osuszyć, pokroić w półplasterki.
Na patelni rozpuścić masło, wsypać cukier i wiórki kokosowe, krótko smażyć cały czas przy tym mieszając. trzeba uważać ponieważ szybko nabierają złotego koloru. Przełożyć na talerzyk.
Na patelnię wlać śmietankę, dodać wiórki i makaron, chwilę podgrzewać. Dodać truskawki, już nie podgrzewać, wymieszać. Od razu podawać.
Super połączenie z tym kokosem, uwielbiam makaron z truskawkami ale z kokosem jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńod dzieciństwa nie jadałam, pora odświeżyć tą potrawę
OdpowiedzUsuńCiekawy mix smaków, musi smakować cudowanie ;)
OdpowiedzUsuń