Letnia wersja nutelli- słodki, truskawkowy krem do smarowania bułeczek.
200 g truskawek
150 g cukru
1 szklanka mleka w proszku
20 g masła
Truskawki zmiksować blenderem, dodać cukier i masło, zagotować. Do gorących truskawek wsypać mleko w proszku, wymieszać łyżką, a potem zmiksować blenderem na gładką masę. Ostudzić.
Fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się nazwa :D Ciekawie musi smakować ten krem!
OdpowiedzUsuńgenialne! truskotella, trzeba zrobić :-)
OdpowiedzUsuńłooł, genialne :D A użyłaś mleka w proszku odtłuszczonego czy tego pełnotłustego?
OdpowiedzUsuńNormalnego pełnotłustego ale myślę, że z powodzeniem może być odtłuszczone.
Usuńmasełko truskawkowe <3
OdpowiedzUsuńNo świetny pomysł! :) Do naleśników czy na tosty... Genialna <3
OdpowiedzUsuńŚwietna, letnia alternatywa dla klasycznej nutelli:-)
OdpowiedzUsuńAle apetyczny i jaki piękny kolorek! ;)
OdpowiedzUsuńNominowalismy Cię do liebster bloga : http://kuchniainthecity.blogspot.com/2013/07/nominacja-do-liebster-blog-award.html
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba ten pomysł! : )
OdpowiedzUsuńZwłaszcza, że za nutellą nie przepadam, a taka wersja jest o niebo lepsza!
Świetna nazwa! A przepis ciekawy, taki krem musi obłędnie smakować na świeżej bułce: )
OdpowiedzUsuńmniami! nic tylko smarować kanapeczki lub naleśniki ;)
OdpowiedzUsuń