poniedziałek, 1 lipca 2013

Truskotella

     Letnia wersja nutelli- słodki, truskawkowy krem do smarowania bułeczek.


200 g truskawek
150 g cukru
1 szklanka mleka w proszku
20 g masła

Truskawki zmiksować blenderem, dodać cukier i masło, zagotować. Do gorących truskawek wsypać mleko w proszku, wymieszać łyżką, a potem zmiksować blenderem na gładką masę. Ostudzić.

13 komentarzy:

  1. Podoba mi się nazwa :D Ciekawie musi smakować ten krem!

    OdpowiedzUsuń
  2. genialne! truskotella, trzeba zrobić :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. łooł, genialne :D A użyłaś mleka w proszku odtłuszczonego czy tego pełnotłustego?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Normalnego pełnotłustego ale myślę, że z powodzeniem może być odtłuszczone.

      Usuń
  4. masełko truskawkowe <3

    OdpowiedzUsuń
  5. No świetny pomysł! :) Do naleśników czy na tosty... Genialna <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetna, letnia alternatywa dla klasycznej nutelli:-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale apetyczny i jaki piękny kolorek! ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nominowalismy Cię do liebster bloga : http://kuchniainthecity.blogspot.com/2013/07/nominacja-do-liebster-blog-award.html

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo mi się podoba ten pomysł! : )
    Zwłaszcza, że za nutellą nie przepadam, a taka wersja jest o niebo lepsza!

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetna nazwa! A przepis ciekawy, taki krem musi obłędnie smakować na świeżej bułce: )

    OdpowiedzUsuń
  11. mniami! nic tylko smarować kanapeczki lub naleśniki ;)

    OdpowiedzUsuń