Ciasto:
120 g masła
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki
120 g masła
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki
2 czubate łyżki kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 szklanki śmietany
paczka rodzynek w czekoladzie
Masło utrzeć z cukrem, dodać proszek do pieczenia, jajka, mąkę i śmietanę, zmiksować. Rodzynki w czekoladzie dodać do ciasta, wymieszać. Nakładać do form muffinkowych do 3/4 wysokości. Piec ok 20- 25 minut w 180°C. Ostudzić.
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
1/2 szklanki śmietany
paczka rodzynek w czekoladzie
Masło utrzeć z cukrem, dodać proszek do pieczenia, jajka, mąkę i śmietanę, zmiksować. Rodzynki w czekoladzie dodać do ciasta, wymieszać. Nakładać do form muffinkowych do 3/4 wysokości. Piec ok 20- 25 minut w 180°C. Ostudzić.
Dekoracja:
lukier
pianki marshmallows
m&m's
kolorowy cukier
Pianki marshmallows przekroić na skos. Lepiącą stronę maczać w kolorowym cukrze. Ostudzone muffinki polać lukrem. Pianki przyklejać na jeszcze płynny lukier. W środek dać m&m's.
śliczności! :))
OdpowiedzUsuńPiękne te kwiatuszki :)))
OdpowiedzUsuńCześć Daktylu, jak zawsze pięknie i słodko. Chciałabym potrafić piec tak jak Ty. Nie jest mi to niestety dane.
OdpowiedzUsuńJak najbardziej jest dane każdemu! Trzeba tylko chcieć, tak jak Ty, i trzymać się przepisu. Swoją drogą mając taki talent artystyczny nie wierzę, że nie potrafisz piec :)
OdpowiedzUsuńDorota jesteś wielka!Ciasta upieczone przez Ciebie urzekły naszych komunijnych gości.Ciasto miętowe,cytrynowe,serniki i cała reszta to uczta dla podniebienia.Jeszcze raz pięknie dziękujemy.My to mamy szczęście,że mamy taką sąsiadkę:)Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńGenialny przepis no i bardzo oryginalny. Pięknie to wszystko jest udekorowane, aż chce sie patrzyć nie jeść :)
OdpowiedzUsuńJak pięknie wyglądają te Twoje kwiatuszki :)
OdpowiedzUsuńPrze prze prze śliczne :D
OdpowiedzUsuńDziękuję wszystkim za tak życzliwe komentarze :)
OdpowiedzUsuńMuffinki klasyka można jeść cały czas i nigdy się nie znudzą:)
OdpowiedzUsuńwyglądają wspaniale ;) poproszę jedną :P
OdpowiedzUsuń