W tym tygodniu, jeśli chcecie ze mną piec, przygotujcie mus z dyni. Przygotowany z dyni hokkaido ma piękny głęboko pomarańczowy kolor.
Dynię obrać, pokroić w dużą kostkę (ok.3x3 cm), zawinąć po kilkanaście kostek w folię aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec do miękkości, ok 45 minut. Ostudzić, odlać powstały sok, dynię zmiksować blenderem.
uwielbiam mus z dyni! może stanowić świetną bazę do wielu potraw zarówno tych na słodko, jak i wytrawnie :)
OdpowiedzUsuńPYSZOTA!!!! LUBIE TAKIE SMAKI!
OdpowiedzUsuńZAPRASZAM TEŻ DO SIEBIE SERDECZNIE ;-)
SMYKWKUCHNI.BLOGSPOT.COM
Najlepiej smakuje w placuszkach dyniowych! :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Tobą :)
UsuńPyszny mus i boski kolor :)
OdpowiedzUsuńja dziś klasyczny mus z dynii łącze z jabłkowym!
OdpowiedzUsuńtakie szaleństwo!
www.eatsharelive.blogspot.com