Ciasto:
1 szklanka mąki pszennej
100 g masła
50 g cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 żółtko
Do miski wsypać mąkę, dodać masło, cukier, proszek do pieczenia i żółtko, wyrobić jednolite ciasto. Wyłożyć równomiernie na dno tortownicy o średnicy 21 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec ok. 20-22 minut
Masa serowa:
1/2 kg sera białego mielonego
3 jajka
1/2 szklanki cukru
1 szklanka płynnego mleka
1 szklanka mleka w proszku
Ładnie udekorowany tymi śnieżynkami!
OdpowiedzUsuńpyszny musi byc taki serniczek
OdpowiedzUsuńMniam, musi być pyszniutki!
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś sernik z mlekiem w proszku, ale nie do końca pasowała mi jego konsystencja :)
OdpowiedzUsuńJaką była konsystencja Twojego sernika?
UsuńJaką była konsystencja Twojego sernika?
UsuńBardzo lubię smak mleka w proszku, sernik z pewnością smakował wybornie :)
OdpowiedzUsuń